آموزش مهارت های زندگی
غذا خوردن ، دستشویی رفتن ، حمام کردن و…
غذا خوردن ، دستشویی رفتن ، حمام کردن و…
آموزش مهارت های روزمره زندگی از جمله تخصص های پیشرفته کارشناسان کاردرمانی به حساب می آید. مهارت های روزمره زندگی ، عاداتی هستند که میتوانند نیازهای ابتدایی هرفردرابرطرف نماید . متخصصین کاردرمانی با احاطه کاملی که در این حوزه دارند،بیشترین دقت و برنامه ریزی را برای دست یابی فرد مراجعه کننده ، به حداکثر میزان استقلال در فعالیت های روزمره زندگی ، انجام می دهند.
به همین جهت ، مرکز کاردرمانی کودکان بامداد ، با اهتمام ویژه ای که در این حوزه دارد ،برنامه اختصاصی آموزش مهارت های روزمره زندگی را برای مراجعه کنندگان محترم در نظر گرفته است.کلینیک بامداد با آموزش فعالیتهای یادگیری به کودکان ، به آنها در توسعه مهارتهایی که برای زندگی روزمره نیاز دارند , کمک میکند.
آموزش تمامی فعالیت های روزمره زندگی بخشی از برنامه کلینیک کاردرمانی بامداد است . که یادگیری این فعالیت ها باعث حس استقلال ، اعتماد به نفس و آرامش کودک می شود.
آموزش مهارت های زندگی :
۱.غذا خوردن
۲.لباس پوشیدن
۳.دستشویی رفتن
۴.حمام کردن
۵.مسواک زدن
۶.شستن صورت و دست ها
۷.انجام تکالیف مدرسه
۸.جمع و جور کردن اتاق بازی
۹.مرتب کردن کشو ها و کمد لباس ها
۱۰.همکاری در آماده کردن غذا و میز عذاخوری
۱۱.جوراب پوشیدن و کفش پوشیدن
۱۲.بازی کردن با همسالان
۱۳.خرید کردن
و غیره…..
آموزش مهارت ها باید به طور متوالی و پیاپی باشد. مثلا در آموزش مسواک زدن ابتدا باید آموزش ببیند که مسواک خود را بردارد و سپس خمیر دندان را روی آن بریزد .اگر کودک با یک فعالیت درگیر است , میتوان آن را سادهتر کرد و یا چیز دیگری را امتحان کرد. هر مهارت باید به واحدهای آموزشی جداگانه و مشخص تقسیم بشود و الگوهای حرکتی به وضوح مشخص باشد.
به منظور تداوم برنامه درمانی و آموزشی، بهتر است از بلافاصله بعد از رفتار مورد نظر تقویت کننده های مناسب ارائه شود فضای آموزش باید بدون آشفتگی و بی نظمی باشد به خصوص قسمت آموزش جمعی برای بالا بردن میزان درک و فهم کودک کم توان ذهنی، باید از جمله های ساده و کوتاه استفاده کرد.
کاردرمانگران باید با تسلط بر جنبه های مختلف یک مهارت،(جنبه اسکلتی-عضلانی،جنبه شناختی،جنبه روانی و جنبه عملکردی) و با تجزیه و تحلیل آن مهارت برای هرفرد، برنامه اختصاصی برای همان فرد را تنظیم کنند.