چگونگی تغذیه کودکان فلج مغزی
تغذیه کودکان مبتلابه فلج مغزی دارای اهمیت ویژه ای است. گاهی اوقات آنها مشکلات هماهنگی عضلانی، ناتوانی های فکری، مشکلات اسپاسم، مشکلات صحبت کردن و مشکلات تنفسی دارند. به همین ترتیب، همچنین ممکن است آنها با خوردن یا نوشیدن و بلعیدن مشکل داشته باشند. متأسفانه، مشکلات تغذیه ای می توانند در شرایطی که تهدید کننده زندگی هستند، به شدت تحت تاثیر قرار بگیرند.
در اکثر موارد، با توجه به مداخلات پزشکی مناسب، رژیم غذایی و درمان، اکثر کودکان مبتلا به مشکلات تغذیه می توانند به زندگی سالم ادامه دهند. اکثر نوزادان حدود ۹ ماهگی شروع به تغذیه ی خود به خودی می کنند، والدین زمانی که نوزادان از حرکت دست خود مانند زمان شیر خوردن به عنوان میمیک استفاده میکنند،این رفتار نوزادان خود را تقویت میکنند.
با این حال، کودکان مبتلا به فلج مغزی، گاهی اوقات کنترل عضلات را به صورت ارادی و مهارت های ظریف مورد نیاز را ندارند، و به نوبه خود از دست رفتن این نقاط عطف مهم است.
در موارد دیگر،مسائل پزشکی،تغذیه کودکان مبتلابه فلج مغزی به طور صحیح انجام نمی شود. به عنوان مثال، برخی از علائم فلج مغزی شامل ریفلاکس گوارشی (GERD)، مشکلات تنفسی، اختلال حرکتی دهان (OMD) و سوزش معدوی است.
سوء تغذیه
مطالعات اخیر نشان می دهد که سوء تغذیه کودکان مبتلابه فلج مغزی اغلب بسیار بیشتر ازچیزی است که متخصصان در نظر گرفته اند. در حقیقت، از هر ۳۰ تا ۸۰ درصد کودکان مبتلا به فلج مغزی که مسائل و مشکلات تغذیه را تجربه می کنند، سوء تغذیه یک موضوع و مشکل واقعی است و باید با سعی و کوشش به آن رسیدگی شود. اکثر والدین متوجه نمی شوند که فرزندانشان مشکل تغذیه ای دارند. این عدم آگاهی است که منجر به سوء تغذیه می شود، اما علائم و نشانه های متعددی برای بررسی وجود دارد.
سوء تغذیه در صورتی که برای آن پاسخ ودرمان مناسبی نباشد می تواند تهدید کننده حیات باشد، ، بنابراین مهم است که نه تنها علائم و نشانه ها را نگاه کنید، بلکه باید کودک خود را به طور منظم بررسی کنید .
علائم و نشانه های سوء تغذیه عبارتند از:
۱- کبودی
۲- پوست خشک و یا رنگ پریده
۳- برجسته و یا ضخیم و یا ایجاد شدن ترک در زبان
۴- حساسیت به نور
۵- نازک شدن مو که ممکن است مو به راحتی بریزد
چگونگی تغذیه کودک با محدودیت های تغذیه ای
اگر فرزندتان آماده تغذیه خود(تغذیه به وسیله ی خود) نباشد،شما باید آن را به او آموزش دهید.( اطمینان حاصل کنید که این پروسه را آموزش می دهید) اطمینان حاصل کنید که کودک می تواند بشقاب و چیزی که درون آن است را ببینید. از اینکه که کودک می تواند به تماشای غذا بر روی قاشق و چنگال بپردازد و بتواند آن قاشق یا چنگال را به دهانش برساند مطمئن شوید. نتیجه ی این مشاهدات این است که کودک قاشق یا چنگالش را بلند کند. همچنین اطمینان حاصل کنید که فرزند شما توانایی تست غذا از طریق بینایی، بویایی، لامسه و طعم را دارد.
با استفاده از تمام این حواس، او احساس خواهد کرد که چه نوع غذائی در ان جا وجود دارد و چگونه می تواند انواع مختلف غذا رابخورد.
کمک به تغذیه
بعضی از کودکان در بستن دهانشان و برخی دیگر به دلیل مشکلات تن عضلانی در حرکت دادن فکشان دچار مشکل هستند. بعضی از آنها در رساندن غذا به دهانشان و بعضی دیگر در چگونه نشستن و غذا خوردن مشکل دارند. این جایی است که که درمانگران به کمک کودکان می آیند. یک کاردرمانگر توصیه می کند چگونه بهترین موقعیت و پوزیشن را کودک برای خوردن داشته باشد. یک متخصص تغذیه می تواند غذاها را برای خوردن و تغذیه توصیه کند. اگر کودک شما مشکل بلع دارد یک گفتار در مانگر میتواند الگوی خوب جویدن ،روش های بستن دهان و مشاوره در مورد رفلکس گگ را توصیه کند،همچنین کاردرمانگر میتواند یک صندلی خوب و یا ابزارهای دیگر را برای تغدیه ی آسان تر توصیه کند.
اگر کودک دارای مشکلات گوارشی است، ممکن است نیاز به یک مشاور داشته باشید. گفتاردرمانگر و کاردرمانگر میتوانند در مورد بافت و درجه حرارت غذا به کودک آموزش دهند،تا کودک بتواند غذاهای مختلف را بخورد.
در صورتی که فرزند مشکل مکیدن یا حفظ یک وضعیت عصبی سالم داشته باشد ممکن است با یک مشاور، مشورت شود. همه متخصصان می توانند بهترین توصیه ها را مبنی بر مشاهده رژیم غذایی کودک و راحت ترین راه برای مشاهده کودک در محیطی که هم زمان فرد دیگری نیز حضور دارد را ارائه دهند. گاهی اوقات یک کودک ممکن است به یک تیم تخصصی برای حمایت از خودش و خانواده نیاز داشته باشد.
آموزش استقلال
همانطور که مهم است استقلال را در راه رفتن ، حمام کردن، و لباس پوشیدن تقویت کنیم، همچنین مهم است که استقلال رادرخوردن نیز تقویت کنیم. اجازه دهید فرزندتان غذا را با لقمه های کوچک(finger food ) شروع کند. اگر این موفقیت آمیز باشد و اگر کودک تغذیه مناسب را حفظ و نگهداری کند، شما می توانید یادگیری فرزندتان را تا استفاده از ظروف ،نی و فنجان پیش ببرید.
طبیعی است که تغذیه کودکان مبتلابه فلج مغزی کمی به چالش کشیده شود اما با نظارت بر تغذیه میتوان آن را نگه داری کرد وکودک میتواند با حمایت تیمی این چالش را مدیریت کند. مهم است که کودک را تشویق کنید و در صورت لزوم به او کمک کنید. به طور کلی، زمانی که یک کودک استقلال را بیاموزد، آنها شادتر و خوشحال ترند و بیشتر تشویق خواهند شد.
تهیه:میلاد محمدی ترازک متخصص کاردرمانی
منبع:
تعقیب
[…] فلج صورت. بازو و پاها در همان طرف (همی […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.
Hey there! I know this is somewhat off-topic however I needed to ask. Konstance Mohandis Ellord
I got what you mean,saved to bookmarks, very decent site. Laney Carolus Hayne
Good article. I will be experiencing many of these issues as well.. Lian Parke Colline
Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So nice to seek out anyone with some authentic thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is something that is wanted on the net, someone with a little originality. helpful job for bringing something new to the internet! Jillian Mohandis Etom